‘Beatrix is speculaties aftreden zat’

door GB op 28/02/2009

in Varia

Beatrix is er wel zo’n beetje klaar met het openlijke gespeculeer over haar aftreden. Dat bevestigen steeds meer bronnen. Op Beatrix zou het allemaal een tegengesteld effect hebben. ‘Ze is toch een perfectionist. Dat zie je in alles,’ aldus Jeroen Snel, die eerder moest erkennen dat zijn voorspelling dat de koningin na 20 jaar, 20 dagen en 20 uur zou aftreden onjuist was. ‘Maar nu ze de perfecte regie over haar eigen abdicatie niet kan houden, zou ze zich uit pure frustatie hebben voorgenomen te regeren totaan de koninklijke grafkelder.’ Beatrix, van wie eerder uitlekte dat ze vond dat de leugen regeert, schijnt zich nu te storen aan het regeren van de speculatie. ‘De onwetendheid regeert, en dat is nog erger,’ aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. Vooral nu in staatsrechtelijke kringen wordt gesuggereerd dat sinds de erkenning van het grondrecht op water door de voorzieningenrechter in Maastricht het enthousiasme voor de troon bij Willem-Alexander ongeduldige proporties aanneemt, is voor Beatrix de maat vol. Staatsrechtgeleerden horen royaal achter te lopen, en niet bijdehand te gaan doen. Berichten als zou de kroonprins vrijwel dagelijks zijn moeder opbellen om te vertellen dat hij er klaar voor is, zijn dan ook nergens op gebaseerd.

1 RJvE 28/02/2009 om 14:34

Ach, het is natuurlijk ook nog een van de dingen die de majesteit helemaal alleen mag beslissen. Dus hoe langer Beatrix wacht, hoe langer ze er plezier van heeft 😉

Als ik WA was (en goddank ben ik dat niet) zou ik nog wel even willen wachten. Nog een keertje de Spelen meepakken als IOC-lid ipv bedolven onder de staatsstukken raken….

2 LD 28/02/2009 om 20:17

“De leugen regeert”, ik heb het altijd een fascinerende uitspraak gevonden. Want als de leugen regeert, en daarmee het werk van de regering overneemt, wat doet de regering dan? Een logische conclusie zou zijn: zij liegt. Stof tot nadenken lijkt me.

En nu is het blijkbaar de speculatie die regeert? En wat doet de regering dan? Speculeren? Nee hoor, we weten allemaal dat alleen gemeenten en provincies dat doen, en het liefst op IJsland.

Vorige post:

Volgende post: