Experiment met digitale zitting

door GB op 20/02/2009

in Uncategorized

Het nieuws dat het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) digitale zittingen gaat houden, is goed gevallen in binnen- en buitenland.

Op 4 maart 2009 zal om 10:00 uur de eerste digitale zitting worden gehouden. Daarmee zet het College een volgende stap in het project Digitaal Procederen. De reacties zijn overwegend positief. ‘Eindelijk,’ verzucht T. Groenewegen als hij het nieuws verneemt, ‘het werd tijd dat ze een keer met hun tijd meegingen.’ Wel hoopt hij dat ze geen gebruik maken van Ziggo. ‘Die rotzooi doet nooit wat je wilt.’ Ook prof. Dölle is gematigd enthousiast, maar ziet bezwaren. ‘In de Eerste Kamer hebben wij er regelmatig op aangedrongen dat de overheid met de tijd moet meegaan. Toch signaleren we ook gevaren. Hoe zorg je dat een zitting met gesloten deuren niet gekraakt wordt?’ Op dat laatste vestigt ook de Stichting Wat heeft Rouvoet daar nu mee te maken? meteen de aandacht. ‘Je ziet dat de overheid steeds meer gebruik gaat maken van internet. Daarbij is niet altijd genoeg aandacht voor de beveiligingsaspecten. We zullen het College dan ook op de voet volgen,’ aldus een woordvoerster vanuit het buitenland.

Op straat wordt het bericht lauw ontvangen. ‘Prima hoor,’ reageert een gehaaste voorbijganger, ‘maar laat ze de echte problemen in dit land nou eens een keer oplossen. De onderdelenfuik van de Raad van State bijvoorbeeld. Echt een schande!’

[Edit: dit bericht is een experiment]

Vorige post:

Volgende post: