Extra check voor een Tweede Kamer plek

door GB op 31/03/2009

in Haagse vierkante kilometer

Mathieu Heemelaar zit sinds kort in de Tweede Kamer voor GroenLinks. Daarvoor moeten eerst je geloofsbrieven worden onderzocht door de Commissie voor het onderzoek van de geloofsbrieven. Die scheiden dan een dergelijk rapport af, waarna je kunt worden toegelaten en beëdigd.

Opvallend is dat in het rapport de volgende frase voorkomt: “terwijl aan de commissie ten aanzien van hem niets is gebleken van enige omstandigheid welke zijn Nederlanderschap in twijfel zou moeten doen trekken” Een formulering waar Bert zijn vingers bij zou aflikken, in ieder geval.

Waarschijnlijk dateert dat van Ayaan Hirsi Ali. Maar ik vraag me dan toch af, hoe zoiets wordt gecontroleerd. Misschien moet je je daar tegenwoordig zo voorstellen: Ik ben Mathieu, de zoon van Heemelaar, die de zoon is van Heemelaar, de zoon van Heemelaar, de zoon van Heemelaar, die de zoon is van Heemelaar, die de zoon is Heemelaar, die de zoon was van Heemelaar, van Heemelaar, van Heemelaar, van het geslacht Heemelaar. Ik ben van deze clan. Nu weet u hoe ik heet.

Vorige post:

Volgende post: