Geheime witwasdeal VVD-Senator Swagerman en crimineel

door GB op 12/03/2014

in Haagse vierkante kilometer

Post image for Geheime witwasdeal VVD-Senator Swagerman en crimineel

Hoewel alle ballen nu op staatssecretaris – de minister voert het woord – Teeven gaan, staan er nog meer handtekeningen onder de gewraakte witwasdeal waar Nieuwsuur over berichtte. Opvallend daarbij is de naam van Teevens partner in crimefighting: Ben Swagerman. Ben Swagerman zit inmiddels voor de VVD in de Senaat. Een solide carrière in het openbaar ministerie brengt je immers ver in de VVD.

Een senator kan nauwelijks gedwongen worden zijn zetel op te geven. Dat kan eigenlijk alleen als hij niet (meer) voldoet aan de voorwaarden voor het Kamerlidmaatschap. Natuurlijk kan hij wel uit zijn fractie gezet worden, maar dat kan een nieuwe eenmansfractie in de Senaat opleveren. In de huidige situatie zal het er echter alleen maar complexer op worden als niet alleen Slob en Pechtold tevreden moeten worden gehouden, maar er ook aparte onderhandelingen moeten gevoerd met het Lid Swagerman.

Overigens zal ook het opstappen van Senator Swagerman tot complexe situaties kunnen leiden. Bij een tussentijds vrijkomende zetel gaat de oorspronkelijke lijstvolgorde opnieuw spelen en dan wordt het heel goed mogelijk dat een andere fijne VVD-jongen weer opduikt: Jos van Rey. Van hem weten we zeker dat hij een eigen fractie zal gaan beginnen in de Senaat.

1 spider-production.com 11/06/2015 om 14:22

MASKS: papier mache hides adorned by homeowners at Lackawanna Region Juvenile
Apprehension Facility, Collection Express,
The Shopping center at Steamtown.

{ 1 trackback }

Vorige post:

Volgende post: