Gemakkelijke meningen: het CDA in beweging

door PWdH op 20/01/2012

in Haagse vierkante kilometer

Post image for Gemakkelijke meningen: het CDA in beweging

Krakend en piepend komt het CDA na anderhalf jaar verlamming in beweging. Het begon met een typisch christendemocratisch relletje over de vraag of de belangrijkste ‘grondtoon’ compassie of solidariteit moet heten.

Inmiddels is er het echte werk: Aart-Jan de Geus c.s. hebben nagenoeg een nieuw verkiezingsprogramma in elkaar getimmerd.  Daarmee heeft de partij eindelijk weer concrete politieke strijdpunten in handen.

De vraag is natuurlijk hoe lang dat goed gaat. Hoewel het eigenlijk nog niet mag, wagen ook wij ons daarom toch maar alvast aan speculatie over de nieuwe leider. Woensdag rukte Nieuwsuur al uit naar Oost-Groningen

Wie nog niet is genoemd, is Joop Wijn. Het lijkt er op dat hij goede papieren heeft. Wijn heeft niet openlijk partij gekozen voor of tegen de gedoogconstructie. Mocht Verhagen naar een buitenlandse post vertrekken, dan kan hij zo terugkeren op zijn oude post van minister van Economische Zaken. Als bankier lijkt hij bovendien geknipt het CDA te leiden in jaren van crisis, die niet langer van buiten komt maar zich inmiddels in het hart van de Nederlandse economie heeft genesteld.

Vorige post:

Volgende post: