‘Good time Charlie’

door PWdH op 12/02/2010

in Buitenland

Gisteren kwam het bericht dat Congresman Charlie Wilson op zesenzeventigjarige leeftijd is overleden. Niet minder dan vierendertig jaar was hij lid van het Huis van Afgevaardigen (1972-2006) voor een Texaans district. Intern raakte hij bekend door overmatig drankgebruik, een overmatig zwak voor vrouwen en beschuldigingen van cocainegebruik. Het leverde hem naar verluidt de bijnaam ‘Good time Charlie’ op. Dat alles komt terug in de film Charlie Wilson’s War, eerder besproken op dit blog.

Centraal in de film staat echter zijn grootste wapenfeit: de financiering van de CIA-operatie ‘Cyclone’ in de jaren tachtig, waarbij enorme hoeveelheden wapentuig werden geleverd aan de Afghaanse moedjahedien. Daarmee werden de Sovjets verdreven, maar tevens de terroristen van nu opgeleid. Als we de film mogen geloven had Wilson overigens ook daar oog voor.

1 SV 18/02/2010 om 23:32

Prachtige necrologie ook in de Economist van de komende week: (http://www.economist.com/displaystory.cfm?story_id=15543398&fsrc=nlw|hig|02-18-2010|editors_highlights)

Vorige post:

Volgende post: