Het laatste Boekestijntje

door GB op 19/11/2009

in Haagse vierkante kilometer

Het was een droevige dag voor de constitutionele monarchie, gisteren. Dat Boekestijn zijn verbale incontinentie niet onder controle heeft, is bekend. Dat Frits Wester juist hem voor de camera trok, lijkt me dan ook niet toevallig. Dat Mark Rutte in de zeik zetten kan worden goedgepraat, maar de koningin in verlegenheid brengen niet, is vooral schrijnend voor de eerste. Maar dat Boekestijn vertrekt omdat hij vertelde dat de koningin zich zorgen maakt om spoeddebatten, dat is droevig.

De koningin maakt zich zorgen om spoeddebatten. Nou en? Als er niet zo krampachtig werd gedaan over de eigen mening van de koningin, dan zou Beatrix niet zo krampachtig over de geheimhouding van gesprekken met haar hoeven doen. Het staatsrecht biedt naar mijn overtuiging voldoende ruimte voor dergelijk modern koningschap. Maar die ontwikkeling is na gisteren weer verder weg.

{ 4 reacties… read them below or add one }

1 WdH 19/11/2009 om 09:13

Hulde voor het moderne koningschap.

Daarnaast: jammer, vond Boekestijn wel een smaakmaker. Zou het niet zo zijn dat gisteren de spreekwoordelijke druppel was? En dat Rutte, nu hij de wind enigszins mee heeft, schoon schip maakt?

2 GB 19/11/2009 om 09:45

Zou kunnen. Maar hij kiepert hier dan wel zijn laatste smaakmaker op rechts overboord. (Verdonk, Kamp, Boekestijn)

3 WdH 19/11/2009 om 10:36

Vlak 'bulldozer' Teeven niet uit..

4 Anonymous 11/12/2009 om 14:01

Het is Rutte toch gelukt ; rechts binnen de VVD monddod te maken.

Reactie achterlaten

Vorige post:

Volgende post: