Hoe je de wet ook kunt zeggen

door PWdH op 31/03/2009

in Uncategorized

Als nabrander bij het Passa Porta-festival en om weerstand te bieden aan de ook op dit weblog oprukkende beeldcultuur: artikel 21 (burgerschap).

Ik ben een burger, geen consument, een naam, geen nummer

Ik heb het recht de moeder van mijn grootmoeders vader te gedenken, de vorm die haar naam in mijn adem aanneemt ; ik heb het recht haar te helpen haar dood te bedotten.

Mijn voorouders zeilden weg uit Milete, Fenicische loodsen

gidsten hen ; ze kwamen uit Galicië, La Coruña, La Rochelle, van de fjorden uit het noorden, van de steppen in India, van het naburige eiland… Ik ben Kelt en Jood en Arabier, ik ben van Sarawak, kansvaarder, ik ben de droomtijd, het bot van de slaaf, het zweet van soldaten. Mijn stem is hier geworteld, en gevoed door rivieren van overal op de blauwe, draaiende bol.

Ik aanvaard al mijn verhalen, ik zet mijn hart naar alle kanten open:

ik gedenk allen, ik zing voor allen; er zal geen vergeten zijn.

Vorige post:

Volgende post: