Komt (g)een brief bij de Majesteit II

door GB op 09/12/2011

in Haagse vierkante kilometer

Post image for Komt (g)een brief bij de Majesteit II

Ontwikkelingen aan het sollicitatiefront voor de Raad van State. Niet alleen schijnt alles klaar te worden gezet om Donner te benoemen, de andere sollicitaties worden al weggewerkt. Dat kan natuurlijk via verschillende manieren. Zo kreeg Roos geen ontvangstbevestiging, omdat de brief niet was ontvangen. Aldus een medewerker, toen Roos er even achteraan belde. Diezelfde medewerker bood hem aan om desondanks toch een ontvangstbevestiging voor deze niet ontvangen brief te kunnen sturen. Yes minister is er niets bij.

Maar Roos gaat door. Hij heeft de sollicitatie opnieuw en aangetekend verzonden, inclusief een begeleidend schrijven aan degene wiens veters hij reeds strikte op LSV Minerva: minister Opstelten.

Daarbij zijn er in onze fijne rechtsstaat natuurlijk wel ergens regels of richtlijnen of wat dan ook te vinden die solliciteren bij de Rijksoverheid normeren. Roos heeft er al een paar gevonden.

Komt een sollicitant bij de Ombudsman.

1 Michiel Jonker 09/12/2011 om 20:55

Waar gáát dit over? Iedereen weet toch dat het geen serieuze sollicitatieprocedure is.

De richtlijnen waar in het stukje naar wordt verwezen, zijn van het BIOS: Bureau Integriteitsbevordering Openbare Sector. Maar iedereen weet toch dat je bij de Raad van State geen integere benoemingsprocedure kunt verwachten?

Waarom dit circus waar niemand in gelooft? De keizer heeft geen kleren aan. Vice-voorzitter Donner en zijn instituut straks ook niet. Het idee dat we een rechtsstaat zijn, is zóóó twintigste eeuw.

2 Martin Holterman 09/12/2011 om 21:11

@Michiel: Doe maar rustig. We zijn nog altijd 10e in de wereld op het gebied van rechterlijke onafhankelijkheid. (link)

3 Martin Holterman 09/12/2011 om 21:14

O, sorry, 6e, die vorige link was naar een rapport uit 2009. Dit is de meest recente World Competitiveness Ranking. De relevante tabel is op p. 395.

4 Michiel Jonker 09/12/2011 om 23:14

@Martin Holterman. Je verwijst naar het Global Competitiveness Report van het World Economic Forum. Zo’n internationaal lijstje gebaseerd op percepties die deel uitmaken van een wereldbeeld waarin euro’s en dollars centraal staan.

Zelf baseer ik me liever op concrete, kwalitatieve ervaringen in het Nederlandse rechtssysteem. Dat vind ik veel geloofwaardiger.

{ 1 trackback }

Vorige post:

Volgende post: