Lekker peilen met Jack

door PWdH op 29/08/2009

in Varia

De rubriek zaterdagse onzinnigheid: vanavond op televisie bij RTL4. In het nieuwe programma ‘Wat Vindt Nederland?’ presenteert Jack Spijkerman een quiz waarbij twee teams moeten raden wat de Nederlandse bevolking vindt van allerlei buitengewoon interessante kwesties. Zoals daar zijn – zo begrijp ik uit de krant – de vraag of Wilders of Rouvoet Balkenende moet opvolgen mocht hij plotseling vertrekken, evenals de uiterst boeiende kwestie of met de enig beschikbare reddingsboei Joran van der Sloot of Willem Holleeder moet worden gered, gesteld dat beiden in de gracht dreigen te verdrinken.

Maurice de Hond mag zijn borst wel nat maken: RTL4 verwacht nieuws te maken met de peilingen. Ik blijf het een vreemd verschijnsel vinden dat peilingen nieuws opleveren. Maar dat zal wel te maken hebben met de reductie van democratie tot het vinden van een meerderheid. Dan is het natuurlijk verdomd interessant om te weten wat een ‘representatieve’ groep Nederlanders er voor incoherente meningen op nahoudt over hypothetische casus.

Het ergste is nog dat we met zijn allen medeplichtig worden gemaakt, getuige de wellicht ietwat groteske titel. Ik behoud me daarom het recht voor het op voorhand met alle uitkomsten oneens te zijn.

Maar goed, Jack moet wat natuurlijk. Op zaterdagavond soeverein het Moreel Gelijk uithangen – even gemakkelijk als dankbaar ten tijde van het hervormingskabinet Balkenende II – kan hij niet meer, nadat hij terecht werd verguisd toen hij voor het grote geld van Talpa koos. Gelukkig kun je dan altijd nog op televisie als amoreel doorgeefluik voor nietszeggende meningen.

1 Wybo 30/08/2009 om 06:26

"Maurice de Hond mag zijn borst wel nat maken."

Alleen is het niet de Hond die de peilingen verzorgt maar Intromart.

2 WdH 30/08/2009 om 08:25

Intomart Gfk volgens Trouw. Juist daarom mag concurrent in het tot nieuws verheffen van peilingen De Hond zijn borst wel nat maken.

3 Henk 01/09/2009 om 09:39

En die zinloze polls hier? Waar slaan die dan op?

Vorige post:

Volgende post: