Minister Dijsselbloem kan niet voetballen

door Redactie op 20/09/2013

in Europa, Haagse vierkante kilometer, Uitgelicht

Post image for Minister Dijsselbloem kan niet voetballen

De PVV haalde er twee weken geleden onder meer de Volkskrant mee: schriftelijke vragen aan minister Dijsselbloem van Financiën over de transfer van voetballer Gareth Bale van Tottenham Hotspur naar Real Madrid. De lezer zal zich afvragen waarom Geert Wilders en zijn kompaan Tony van Dijck zich over deze recordtransfer druk maakten, en wellicht nog meer wat de Nederlandse minister van Financiën hiermee te maken heeft.

De aap komt snel uit de mouw wanneer men de ingezonden vragen bestudeert. Real Madrid wilde Bale voor 100 miljoen euro kopen. Real heeft als huisbank de noodlijdende Spaanse bank Bankia. Die bank heeft voor forse bedragen aan financiële steun ontvangen van de Spaanse overheid, waarvoor Spanje een beroep heeft gedaan op het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM). Nederland draagt financieel bij aan het ESM, en daarmee de Nederlandse belastingbetaler. De verantwoordelijkheid van Dijsselbloem is daarmee gegeven.

Maar dit was natuurlijk niet de reden waarom de Kamervragen ineens het nieuws haalden. Dat was vanwege de uitsmijter waarmee de vragenreeks werd afgesloten. Vraag 5 luidt namelijk:

“Kunt u zelf voetballen? Zo ja, wat zou uw marktwaarde zijn? Met hoeveel zou de Nederlandse staatsschuld kunnen dalen als we u zouden verkopen aan bijvoorbeeld FC Knudde?”

Het was bijna twee weken wachten op de antwoorden. Hoe zou de minister hierop reageren? Zou hij een kwinkslag schrijven á la Abe Lenstra, die ooit naar verluidt zelf het bedrag mocht invullen op de blanco cheque die Fiorentina hem toezond, maar te verknocht was aan ‘zijn’ Heerenveen om hiervoor te zwichten?

PEC stuurde me een blanco cheque, ik streek eens langs mijn kin.
Want op een heel klein briefie stond: vul zelf die cheque maar in.
Toen zei Mark Rutte: aarzel niet, vraag honderdtien miljoen!
Maar ik zei: Nee, joh, da’s te gek, dan kopen ze Kim Jong oen.”

Dat was leuk geweest, maar het mocht niet zo zijn. We zijn erg benieuwd hoeveel concepten er zijn geschreven voordat het definitieve antwoord van Dijsselbloem door de minister ondertekend werd:

“Nee.”

 

1 Super De Boer 20/09/2013 om 11:25

8) Zeer terechte vragen van de PVV, althans in elk geval de vragen 1 tot en met 4. De beantwoording van vraag 3 roept vragen op.
De minister loopt vervolgens met open ogen de buitenspelval van vraag 5 in.

En dat alles terwijl onder de verantwoordelijkheid van Jeroen-poep-aan je-schoen de belastingdruk in Nederland voor inkomens nog ruim beneden de ton bruto volgend jaar op gaat lopen tot 60% [bron: FD van vandaag].

De EK, de EU, de JSF, hypernivellering, onzinnige bezuinigingen….nuke ‘em all.

2 Super De Boer 20/09/2013 om 16:01

Meer specifiek had ik moeten vermelden dat de beantwoording van vraag 3, in samenhang bezien met de beantwoording van de vragen 2 en 4, vragen oproept.

Verder moge het duidelijk zijn (het werd ook eerder deze week al vermeld in een uitzending van Pauw en Witteman):

8) Salonpopulisme wordt het helemaal in 2014! Wat mij betreft ontspringen zelfs zwaargewichten als Maarten van Rossem, Geert Wilders en Pieter Omtzigt hierbij de dans niet.

3 Super De Boer 20/09/2013 om 18:04

8) Teneinde inzichtelijk te maken dat het door mij voorgestane Salonpopulisme 2.0 daadwerkelijk ‘meta’ is en zich daarnaast niet slechts beperkt tot de borreltafel, maak ik hierbij bekend dat ik, om tegenwicht te bieden aan de oud-populistische bijeenkomsten van Emile en Henk (21 september 2013, Beursplein te Amsterdam, aanvang 13 uur, bron: http://www.stopbezuinigingen.nl) respectievelijk Geert (21 september 2013, Koekamp te Den Haag, aanvang 13 uur, bron: http://www.pvv.nl) een massale en 100% Salonpopulistische tegendemonstratie ter ondersteuning van het kabinetsbeleid organiseer.

8) Dit mega alsmede meta-evenement heeft plaats op zondag 22 september aanstaande, aftrap om 16.30 uur stipt in vak MM van Philipsstadion te Eindhoven. Komt allen!!

Vorige post:

Volgende post: