Nieuwe ambassadeur

door GB op 20/08/2009

in Buitenland

Nederland heeft een nieuwe Amerikaanse zaakgelastigde: Fay Hartog-Levin. Uiteraard probeert ze de welwillendheid in Nederland jegens de Obama-administratie om te zetten in een positief beeld van haar land. En ze schijnt hier oorsponkelijk ook vandaan te komen, net als Obama. Dat soort feel-good informatie zal allemaal wel. Bush kwam hier ook vandaan.

Wat mij verbaast is dat er openlijk in de krant staat waarom we haar hebben gekregen: ‘Obama benoemde haar als dank voor de (financiële) steun die hij jarenlang van haar en haar man Daniel kreeg, eerst toen hij senator wilde worden in de staat Illinois, vervolgens toen hij naar Washington ging als senator en presidentskandidaat.’ Toch een merkwaardige gewoonte. Is dit nou een compliment voor Nederland, of niet? Hoeveel moet je bijvoorbeeld doneren om hier ambassadeur te worden?

1 Jorg 20/08/2009 om 21:29

Daar is toch niets nieuws aan, dat een donateur van de administratie[sic] ambassadeur wordt? Nederland is gewoon niet belangrijk genoeg voor een echte ambassadeur.

2 Henk 20/08/2009 om 22:30

Simonie wordt door Dante in dezelfde kring van de hel bestraft als corrupte politici…

3 GB 20/08/2009 om 23:04

Nee, het is inderdaad niet nieuw. En ook hier worden baantjes verdeeld als beloning voor partijdienst – waaronder wellicht ook een jarenlange status van donateur zal meetellen.

Maar ik verbaasde me er over. En over het gemak waarmee we ons er bij neerleggen. Niet dat we veel keus hebben, maar toch. Volgens Elsevier had Obama zich er in zijn campagne ook tegen uitgesproken.

4 GB 20/08/2009 om 23:05

@ Henk: Wat bedoel je?

5 JAdB 21/08/2009 om 12:44

Henk bedoelt (denk ik) dat het (ver)kopen van ambten een slechte zaak is. Simonie ziet strikt genomen slechts op het (ver)kopen van geestelijke ambten, overigens.

Vorige post:

Volgende post: