Ondertussen in ons eigen parlement

door PWdH op 11/06/2009

in Haagse vierkante kilometer

In Westminster mag GB dan de ene na de andere existentiële directe incasseren, ook in ons eigen parlement te Den Haag valt zo nu en dan best een levendig debat te volgen.

Aanleiding voor de eerste twee vragen tijdens het vragenuurtje van de leden Van Toorenburg (CDA) en Fritsma (PVV) is een interview van minister Van der Laan in de Telegraaf. Kijk de eerste 44 minuten en geniet van de wedstrijd Sietse ‘red onze havenstad van de allochtonen’ Fritsma en Eberhard ‘niet zonder feitelijke grondslag’ van der Laan.

Wie stiekem verder kijkt kan het kamerlid Thieme (PvdD) nog horen bepleiten dat de minister van landbouw de scheiding der machten in ere houdt. Dit naar aanleiding van het gesleutel van de Raad van State aan het belanghebbendebegrip en iets met de mosselsector. Ook werpt het lid Van Dijck nog een boemerang naar een verkouden Donner.

Ook mooi: de voorzitter die eindelijk het knopje heeft gevonden om de interruptiemicrofoon uit te schakelen en daarmee meermalen kamerleden zonder pardon de mond snoert. Volgens mij realiseert ze daarmee eigenhandig een belangrijk deel van de aanbevelingen van de commissie parlementaire zelfreflectie (zie Zelfreflectie I, II, III).

Vorige post:

Volgende post: